Interieurdecoratie op kantoor

Gepubliceerd op 9 oktober 2024

In de moderne kantooromgeving wordt interieurdecoratie steeds belangrijker. Zeker in de huidige tijd, waarin het moeilijk is om aan personeel te komen, kunnen de juiste uitstraling en sfeer écht het verschil maken. Waar moet je precies aan denken, wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je de juiste keuze voor jouw kantoor? Daarover lees je meer in dit blog.

Interieurdecoratie op kantoor

Raamfolie voor meer privacy

Een trend die we al een tijd zien op kantoren is de open werkstructuur. We werken in open kantoortuinen en de vergaderkamers hebben bij voorkeur glazen wanden. Heel mooi maar niet altijd praktisch. Als er behoefte is aan iets meer privacy kies dan voor een raamfolie. Door het toepassen van raamfolie wordt het zicht deels beperkt maar behoudt de ruimte toch een open karakter. Bijkomend voordeel: de raamfolie kan door de vele mogelijkheden helemaal worden aangepast aan de gewenste (huis)stijl en op die manier een grote bijdrage leveren aan de look en feel van je bedrijf.

Maak van je wand een eyecatcher

Krijg je maar moeilijk sfeer in je kantoor? Dat is makkelijk op te lossen met een andere vorm van interieurdecoratie, de muurprint. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een wandvullend naadloos fotobehang of een textielframe met een print naar keuze. Een andere vorm van interieurdecoratie op de wand is muurfolie. Door de folie na het aanbrengen in te föhnen neemt de print de structuur van de muur aan. Je kunt je voorstellen dat dit bijvoorbeeld bij een industriële kantoorinrichting met grove muren een prachtig plaatje oplevert, helemaal in stijl van het concept!

Interieurdecoratie op kantoor - wanddecoratie

Interieurdecoratie van PET-vit

Bij het verbeteren van de akoestiek op kantoor denk je misschien niet direct aan interieurdecoratie maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden met PET-vilt eindeloos. Panelen, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, zorgen voor een akoestische demping en zijn te leveren in heel veel verschillende kleuren. Door er een patroon in te frezen ontstaat een 3D effect dat zeer decoratief is. De panelen kunnen in elke gewenste vorm worden gesneden en zelfs voorzien worden van een full colour print. Op maat gemaakt en dus altijd passend bij je interieur.

Interieurdecoratie PET-vilt

Merkidentiteit

Je kunt interieurdecoratie ook inzetten om je merkidentiteit te versterken. Doe dit door gebruik te maken van logo’s, beeldmerken, kleuren en slogans. Door deze elementen te integreren in het interieur maak je van het kantoor een herkenbare werkplek.

Zoals je kunt zien zijn er dus heel veel manieren om interieurdecoratie toe te passen in de kantooromgeving. De buitenruimte moet daarin ook niet vergeten worden. Vlaggen, banieren, gevelreclame, bewegwijzering, parkeerbordjes en zuilen zijn hier voorbeelden van. Ze zorgen ervoor dat je bedrijfsnaam opvalt bij klanten en voorbijgangers, zelfs in het donker! Zo vormt de uitstraling van je kantoor, binnen en buiten één geheel.

Meer informatie? Neem contact op!
Deel dit bericht
Stel hier uw vraag


    Archipel Thuis logo Berkvens *Big Ass Battery Logo Caterpillar Logo Continu Logo DAF Logo De Bruyn Metaal Logo Driessen Autogroep Enson GGzE logo logo Heijmans Hub Noord-Brabant logo Jacob Roelandslyceum Jamin Janssen de Jong Logo Janssen Fritsen Knaapen Logo Knapen Trailers Maas logo Logo Minkels Solutions to rely on MSI logo Multifix logo Optimum Sorting Logo Royal Dutch Kusters Engineering Logo Van der Kruijs *SMO Logo Stedelijk college Eindhoven Logo Strukton Worksphere Logo Tomra Sorting Solutions Totaal kantoorinrichting Logo Unica Unilux Universal B.V. Logo Van Galen Klimaattechniek Logo Van Happen Containers.nl Containers | Transport | Afvalinzameling Logo Van Rooijen logistiek Logo VDL Bus & Coach We Provide Logo KSS - Wij zijn jong Logo Woonpartners